Fler tjänster i Appsen

Konton i vår lär- och samarbetsmiljö, Google Apps, kan nu användas för att nå fler Google tjänster. Ditt edu eller elev konto har omvandlats och ger dig tillgång till ett antal nya interaktiva webbtjänster.  

Vad denna förändring innebär för dig:
Du kan logga in på ett antal nya tjänster med ditt Google Apps skolkonto. I praktiken innebär det att du direkt i vår lär- och samarbetsmiljö kommer åt tjänster som tidigare varit förbehållna privata Google konton, t.ex. bloggar (blogger.com), bildhantering (picasaweb.google.com), nyhetsläsare (reader.google.com). Genom att dessa tjänster är kopplade till ditt skolkonto kan du enkelt t.ex. skapa en blogg och dela den med elever och lärare eller göra detsamma med bilder och album i Picasa. Du får tillgång till många nya verktyg som du på olika sätt kan använda i skolarbetet. Nya tjänster i Appsen finns listade här.

Data och innehåll som skapas i de nya tjänsterna tillhör oss enligt samma användarvillkor som gäller för befintliga Apps tjänster. Däremot ligger de nya tjänsterna utanför det driftsavtal vi har för kärnan av Google Apps (e-post, kalender, dokument, sites). 


Underordnade sidor (1): Nya apps